CC33 schittert in de serie Dertigers van BNN-VARA

Artikel zoals verschenen bij RTV Utrecht.


Leusden - Het nieuwe seizoen van de Nederlandse dramaserie Dertigers speelt zich af in de provincie Utrecht, met een hoofdrol voor een Leusdense fietsenwinkel. Toch zullen kijkers hún winkel niet snel herkennen. Maar wie heel goed oplet herkent het zitje achterin de zaak. En het koffiezetapparaat. 

"Fietsen en koffie gaan erg goed samen", zegt eigenaar Helco Timmerman terwijl hij twee cappuccino's inschenkt. Hij volgde de opnames met plezier. "Bijzonder om te zien wat ze doen met je winkel. Hoe echt alles op z'n kop staat en van plek verandert en dat je dan twee dagen later terugkomt en denkt: er was hier toch gefilmd? Je ziet het gewoon niet."

Dertigers is inmiddels toe aan het vijfde seizoen en wordt op tv en online miljoenen keren bekeken. De serie gaat over een vriendengroep die worstelt met dilemma's over werk, de liefde en het krijgen van kinderen.

Elke locatie in de serie moet zorgvuldig worden gekozen en aansluiten bij het script, vertelt uitvoerend producent Remco van de Kant. "Er stond bijvoorbeeld dat er een fietswinkel was met een zitje en een koffiecorner. Dus dat was wel even goed zoeken. Hier liepen we binnen en was het er gewoon."

Remco heeft de gouden vondst, de Leusdense fietsenwinkel, samen met Matthias Cleerdin gevonden. "Toen ik het hier aantrof, dacht ik dat het wel heel groot en luxe was", vertelt Matthias over de fietsenwinkel. "Er was een soort club binnen met een bar, koffiezetapparaat en het zithoekje waar we veel draaien". Om het er allemaal wat kleinschaliger uit te laten zien, werden er doeken opgehangen. 



Remco van de Kant, Helco Timmerman en Matthias Cleerdin © RTV Utrecht

Remco van de Kant, Helco Timmerman en Matthias Cleerdin © RTV Utrecht

Geloofwaardig sleutelen

Winkeleigenaar Helco bracht de cast het enthousiasme voor fietsen. "Ik wilde dat ze op de juiste manier sleutelden, de juiste materialen hadden en dat het er een beetje goed uit zag." Een medewerker van de winkel is zelfs voor een fietstraining meegegaan naar de Mont Ventoux waar een aflevering is opgenomen. 

Maar niet alles is realistisch in de fietsenwinkel in de serie. "Een van de personages woont boven de fietsenwinkel, maar deze trap gaat eigenlijk naar een soort opslagruimte", zegt Remco terwijl hij de trap laat zien. En zo blijkt de woonruimte van Ada en Ruben niet in Leusden te zijn, maar in een flat in Zeist.

Geschreven door: Helco

« Vorig artikel Volgende artikel »